Butlletí 6. Març 2024

Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí per veure la versió web.


 

Entrevista


 

Marta Eres: "Convido a la Taula Salut i Natura a incentivar la cooperació intersectorial, perquè el 80% dels determinants de salut són fora dels serveis de salut".

 

La perspectiva de salut des del benestar emocional i la salut comunitaria aporta una mirada integradora de la salut, que incorpora també, i cada vegada més, la natura. Parlem amb Marta Eres, infermera que coordina  80 professionals dels equips d’Atenció Primària ICS i IAS de Girona.

Llegir més

 

Actualitat

 

Promocionant el benestar a través de la natura: el cas del CAP de Berga.

 

Descobreix com el CAP Berga millora el benestar amb propostes relacionades amb la natura. Una iniciativa innovadora que connecta amb la salut emocional i física.

 Llegir més

 

Salut mental i natura: arrenca el projecte de recerca GreenMe

 

El projecte GreenMe, liderat per ICTA-UAB amb socis internacionals, abordarà la interacció entre la salut mental, el green care i la justícia ambiental.  

Llegir més

 

Publiquem la Memòria d'actuacions de la Taula Salut i Natura 2023

 

Recollim les iniciatives que es van dur a terme durant el 2023, anty del que destaquem la primera trobada presencial amb tots els signants de la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya.

Llegir més

 

Signants

 

TAULA DE CAMINS DE L'ALT PIRINEU I L'ARAN

Caminades conscients i prescripció de natura.

 

La Taula de Camins de l'Alt Pirineu i l'Aran està impulsant la prescripció de natura i promovent un model desalut basat en la prevenció, l’apoderament de les persones i la salut comunitària.

 Llegir més

 

FUNDESPLAI

LLeure, educació i natura

 

Des de fa més de 50 anys aquesta organització ha esdevingut a Catalunya un pont entre la natura, la salut i l'educació per a un món millor.

Llegir més

 

CÀTEDRA DE L'AIGUA, NATURA I BENESTAR

Biodiversitat i salut des de les Guilleries

 

Coneix aquesta iniciativa interuniversitària promoguda per la Universitat de Girona, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm.

Llegir més

 

NATURALWALKS

Les passejades naturals que connecten amb la salut

 

Podem dir que Naturalwalks ha creat escola, en donar la merescuda importància al guiatge de natura i contribuint a l'ecoturisme a Catalunya. Coneix més bé aquesta empresa que també ofereix activitats al voltant de la connexió entre salut i natura.

Llegir més

 

La Taula de Salut i Natura


 

Uneix-te a la llista de distribució Salut i Natura

 

Sigues part de la nostra comunitat dedicada a visibilitzar i aprofundir en la relació entre salut i natura i potenciar el desenvolupament de projectes basats en la natura per millorar la salut individual i comunitària. Uneix-te a la nostra  llista de distribució per estar sempre al dia amb els articles més recents i les comunicacions de la Taula.

 Llegir més

 


 

Impuls per la creació de la Taula de Salut i Natura temàtica dedicada a la joventut, adolescència i infància

 

La proposta, que sorgeix arran de la col·laboració amb la SCEA i el servei d'educació ambiental del DACC, es troba en fase inicial i fa una crida a la implicació dels agents interessats. 

 Llegir més

 

Ens fem ressò

 

 

     FORMACIONS

 

​​​​​

​​​​​

Voleu fer xarxa salut i natura?

Us convidem a:

  1. Adherir-vos a la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya.
  2. Fer-nos arribar les vostres accions, projectes, iniciatives, proves pilot... per al recull que estem fent per facilitar el treball col·lectiu.
  3. Contactar-nos si voleu fer difusió del vostre projecte, busqueu col·laboradors, voleu contribuir a crear coneixement entorn del binomi salut i natura...!

 

 

Taula Salut i Natura

www.taulasalutinatura.cat / info@taulasalutinatura.cat

Si voleu deixar de rebre aquest butlletí, aquí podeu cancel·lar la vostra subscripció