Butlletí 1. Juliol 2022

Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí per veure la versió web.

11c77a_3aeab808113f452c87d24a1d394c5761_mv2_(1).jpeg

Fem xarxa


La fita de la Taula Salut i Natura és fer xarxa entorn del binomi fonamental salut i natura. Crear, en el marc de la salut planetària, un espai de trobada entre organitzacions que treballem per a la salut de la natura i per a la salut de les persones, per fer d'altaveu, per fer reflexió conjunta, per sumar coneixements i experiències, per enfortir-nos a través de la cooperació…

Ara estrenem web i comencem un butlletí, amb el desig d’emprendre un camí de sinergia plegats amb vocació de transformació.

Llegir més

Compartim iniciatives sobre salut i natura


Per fomentar el treball col·lectiu, ens proposem reunir i conèixer més a fons els projectes que s'estan tirant endavant o ja s'han impulsat a Catalunya en aquest l'àmbit.

Iniciem un recull d’accions, projectes, iniciatives, proves pilot... que ens permeti enfortir aquesta mirada integradora de la salut de la natura i la salut humana.

Llegir més

Entrevista

"És vital restablir una connexió pregona amb la Natura, tant per a la nostra salut com per a la de la Mare Terra"


Josep Maria Mallarach, coordinador de l'Associació Silene i col·laborador cabdal en la redacció de la "Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya", ens explica que davant la crisi sistèmica global actual, és essencial recuperar el vincle profund amb la natura, començant per la nostra pròpia.

Llegir més

Signants

ISGlobal

Prescripció social basada en la natura per reduir la solitud

 

El projecte europeu RECETAS avaluarà si la prescripció d'activitats socials en espais naturals -com les passejades pels parcs urbans o per la platja, els horts comunitaris, la jardineria o activitats guiades d’accés a la natura- poden contribuir a reduir l'aïllament social i promoure comunitats vibrants i socialment connectades, així com reduir les desigualtats en salut en connectar de maneres significatives amb la natura.

Llegir més

Agència de Salut Pública de Catalunya

Natura al Mapa d'Actius

 

El Mapa d’Actius en Salut de Catalunya ofereix una gran diversitat de recursos en salut per ser consultats per la ciutadania en general i en particular com a eina per a la prescripció social (no medicamentosa) a l’atenció primària. És obert als actius de natura.

Llegir més

Sèlvans

Un model de bany de bosc que té cura de la salut de les persones i la dels boscos


L’equip de guiatge de Sèlvans fa cinc anys que ofereix aquestes caminades conscients, tranquil·les, en silenci i en lentitud en boscos amb elements de maduresa, que són en els que tenen més potencial pel que fa als beneficis per a la salut humana.

Un servei d’ecoturisme, de salut i benestar, amb el doble objectiu de tenir cura de les persones i, alhora, preservar els hàbitats forestals d'alt valor natural en els que es desenvolupen les activitats.

Llegir més

Adheriu-vos a la Declaració Salut i Natura

 

Si encara no en sou signants, us convidem a sumar-vos a la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya, com a organització o a títol individual.

 

Ens fem ressò

Taula Salut i Natura

 

www.taulasalutinatura.cat / info@taulasalutinaura.cat

Si voleu deixar de rebre aquest butlletí, aquí podeu cancel·lar la vostra subscripció.