Butlletí 2. Novembre 2022

Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí per veure la versió web.

butlletí_2_2.jpg

Una comunitat en marxa en salut i natura

 

La "Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya" ens emplaça a la col·laboració multidisciplinària i intersectorial per treballar per la salut de les persones i la salut de la natura com una única salut.
Fins ara ha reunit 136 organitzacions i 189 persones a títol personal, de diferents punts del territori català i del sector sense ànim de lucre, l'administració pública, el sector empresarial i la recerca.
Voleu saber qui som? Busqueu col·laboradors? Voleu formar-ne part?

Llegir més

Entrevista

"El contacte amb la natura en la infància aporta beneficis per a tota la vida"


Ferran Campillo és pediatre i responsable de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa (PEHSU Garrotxa) dins de l’Hospital d’Olot, referent a tot Catalunya. Un dels seus grans reptes és impulsar la prescripció de natura per a la infància i l'adolescència. 

Llegir més

Signants

PEHSU Garrotxa

Boscos per la Salut

 

Amb el lema “Un nadó, un arbre”, Boscos per la salut és un projecte que procura que cada infant que neix a la Garrotxa, a l'Hospital d’Olot, es vinculi amb un arbre. Amb aquest acte simbòlic, es reforça el vincle amb la natura des del naixement i es fa créixer el bosc del centre hospitalari com a espai salutogènic.

Llegir més

Càtedra Oceans i Salut Humana

La nostra salut depèn dels mars i oceans

 

Des de fa 5 anys, estudia de forma interdisciplinària la relació entre la salut dels ecosistemes marins i la salut humana. La seva recerca assenyala que el mar és una font essencial d’aliments saludables, de salut física i mental i, alhora, de possibles nous medicaments, amb una biodiversitat marina que cal preservar per a les generacions actuals i futures.

Llegir més

Ports Experience

Viatges per connectar

 

Una agència de viatges receptiva, especialitzada en ecoturisme, senderisme i banys de bosc a la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre. Ofereix sortides i experiències basades en la immersió en el medi natural i la promoció de la salut de les persones.

Llegir més

GEPEC-EdC

Apropar a la natura col·lectius vulnerables

 

Són una entitat sense ànim de lucre del sud de Catalunya que treballa per a la defensa, estudi, protecció i divulgació del patrimoni natural, amb la perspectiva de preservar també la salut de les persones.

Ara inicien el projecte "Salut i Natura" per promoure el voluntariat inclusiu perquè col·lectius que no tenen accés fàcilment a la natura puguin beneficiar-se'n.

Llegir més

Ens fem ressò

Voleu fer xarxa salut i natura?

Us convidem a:

  1. Adherir-vos a la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya.
  2. Fer-nos arribar les vostres accions, projectes, iniciatives, proves pilot... per al recull que estem fent per facilitar el treball col·lectiu.
  3. Contactar-nos si voleu fer difusió del vostre projecte, busqueu col·laboradors, voleu contribuir a crear coneixement entorn del binomi salut i natura...!

 

 

Taula Salut i Natura

www.taulasalutinatura.cat / info@taulasalutinatura.cat

Si voleu deixar de rebre aquest butlletí, aquí podeu cancel·lar la vostra subscripció